Όραμα, Θέσεις, Ελπίδα το χρέος για το καλύτερο

Τα κείμενα του Τάσου Τερζή, που συμπεριλαμβάνονται σ' αυτή την έκδοση, αποτελούν πολύτιμο βοήθημα για όσους συμβαίνει να ασχολούνται με θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περιφερειακής ανάπτυξης. Επιλέχτηκαν ανάμεσα σε δεκάδες εργασίες του ίδιου, όχι με βάση κάποια ποιοτική αξιολόγηση, γιατί όλο το έργο του συγγραφέα . . .

Το αναγνωστικό του ΕΑΜ για την Γ' & Δ' Τάξη

Το αναγνωστικό του ΕΑΜ για την Γ' & Δ' ΤάξηΤο αναγνωστικό τούτο, τής 3ης και 4ης Δημοτικού, όταν ο εκδοτικός Οίκος «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» απεφάσισε να το επανεκδώσει δεν απέβλεπε στην προβολή ενός βιβλίου υποδείγματος, τόσο από πλευράς παιδευτικής, παιδαγωγικής αξίας, όσο και από πλευράς καλλιτεχνικής εμφάνισης.

 

Ήταν τότε που . . .

Τα Γραφώ αυτά που είδα και ένιωσα στη διάρκεια της κατάληψης. Με λόγια απλά όπως τα νοιώθω. Δεν μετάνιωσα για ό,τι έκανα και ούτε πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Γιατί όταν φτάσεις σε αδιέξοδο λίγες είναι οι επιλογές σου.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, οι μαθητές ζουν ακόμα τις στιγμές εκείνες. Δεν μπορούν και δεν θέλουν να ξεχάσουν.

Προσευχές Χριστιανικά Κηρύγματα

Το αναγνωστικό του ΕΑΜ για την Γ' & Δ' ΤάξηΠροσευχές, Χριστιανικά, Κηρύγματα, Υποθήκες - Παραινέσεις του Γεώργιου Παν. Σταμκόπουλου Ιεροψάλτου - Ιεροκύρηκα.

Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα

Το αναγνωστικό του ΕΑΜ για την Γ' & Δ' ΤάξηΠρόλογος από τον κ. Ευάγγελο Λαγδάρη Δήμαρχο Πύδνας - Κολινδρού. Το πόνημα του Τάσου Τερζή με Τίτλο "ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ" δεν αποτελεί άσκηση προβολής ή μια διανοητική πολυτέλεια του συγγραφέα. Απεναντίας είναι καρπός γνώσης και εμπειρίας, από τη μακρά θητεία του στα διάφορα αξιώματα που κατα καιρούς ανέλαβε, αλλά και άισθημα συνευθύνης για την πορεία αυτού του τόπου.

Τοπική αυτοδιοίκηση στην περίοδο της Αντίστασης

Το αναγνωστικό του ΕΑΜ για την Γ' & Δ' ΤάξηΠρόλογος από τον κ. Νικόλαο ΧΡ. Παπάζογλου για το Βιβλίο: "Η τοπική αυτοδιοίκηση στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης από 04.11.1944 έως 16.03.1945" Επειδή εκτιμώ τη διαχρονική προσφορά, του πρώην Δημάρχου Αιγινίου Αναστασίου Πασχάλη Τερζή και την αδιάκοπη δημιουργική παρουσία του στην τοπική κοινωνία μας, αισθάνομαι την ανάγκη να διατυπώσω σκέψεις και κρίσεις, τόσο για την πολύχρονη παρουσία του όσο και για την τελευταία πρωτότυπη, ιδιαίτερα όμως αξιόλογη σύσταση του Ιδρύματος στη Μνήμη των Γονέων του Πασχάλη και Ιωάννας Τερζή, που αναμφίβολα τιμά όλους μας, προβάλλει το Αιγίνιο και αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή του.