«Δημοκρατικοί» παραλογισμοί . . . και χαράτσια

Αναμφίβολα, είναι δεδομένος ο παραλογισμός της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, στη λήψη των αποφάσεων της, αναφορικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης (χρέος, έλλειμμα κ.λ.π.). Εξίσου βέβαια εξωφρενικές κρίνονται και οι επιλογές στην εφαρμογή των «θεσμοθετημένων» εισπρακτικών μέχρι σήμερα μέτρων, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι «απαιτήσεις» των δανειστών (διάβαζε τοκογλύφων) μας.
Έτσι, οι απειλές και η τρομοκρατία προς τους συνεπείς και νομιμόφρονες πολίτες, είναι πάγιες πλέον και διαρκώς αυξανόμενες, ενώ ο συνειδητό, μεθοδευμένος αυτός πανικός ως επιλογή, φαίνεται πως εξυπηρετεί τους στόχους του κυβερνητικού χώρου, είτε πρόκειται για μονοκομματικό ή πολυκομματικό κυβερνητικό σχήμα.
Όμως, απορία γεννά, πως η τακτική αυτή που διαρκεί ήδη δύο χρόνια συνεχίζεται, παρόλο που δικαιολογημένα βέβαια προκαλεί αγανάκτηση, δυσφορία και οργή στους πολίτες, που συνοδεύτηκε μάλιστα και με ποικίλες αποδοκιμασίες, διαδηλώσεις, απεργίες κ.λ.π. Δεν αναλογίζονται καθόλου οι πολιτικά υπεύθυνοι ότι η διογκούμενη αυτή δυσφορία, οργή και αγανάκτηση μπορεί να εκραγεί ξαφνικά και βίαια με πιθανόν, ανεξέλεγκτες συνέπειες;
Ωστόσο, γεγονός παραμένει ότι, ο κυβερνητικός χώρος δεν φαίνεται να εκτιμά ανάλογα την υπάρχουσα επικινδυνότητα, εφόσον συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά της. σχετικά με την προχειρότητα της επιβολής τέλους επί των κατοικιών, όσο βέβαια και με την διαχείριση του προβλήματος των ευπαθών ομάδων της ελληνικής κοινωνίας, τις οποίες εξαναγκάζει να πληρώσουν τους λογαριασμούς που έχουν επιδοθεί, υποσχόμενη συμψηφισμό στον επόμενο λο¬γαριασμό της ΔΕΗ!
Μα υπάρχει κανείς Έλληνας πολίτης που να τους πιστεύει; Δεν αντιλήφθηκαν ακόμη ότι είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ!!! Τούτο εξάλλου είναι γνωστό (σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο) ότι ο χαρακτηρισμός αυτός προέρχεται από την ηγεσία και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Εδώ βοά η οικουμένη για την αποκαλυφθείσα αναξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας, η οποία ενώ πολύπλευρα μάλιστα συνεχίζεται και σε άλλους τομείς, η ίδια δεν αντελήφθη ουδέν!
Ας επιστρέψουμε όμως στα δικά μας, στα εσωτερικά μας. από τη μεταπολίτευση (1974) μέχρι τώρα (2011 τέλος) έχουν περάσει 47 ολόκληρα χρονιά! Και εμφανίζονται σήμερα να «ανακαλύψουν» ότι:

1. Ήταν άγνωστος ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.

2. Μετά την ανακάλυψη ότι υπήρχαν 200 - 300 χιλιάδες υπεράριθμοι δημοσιουπάλληλοι! Ποιοι άραγε τους διόρισαν αυτούς;

3. Ήταν άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των επιζώντων συνταξιούχων (αποδείχτηκαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες που είχαν μετακομίσει, προφανώς στους ουρανούς!).

4. Οδήγησαν στη χρεοκοπία τα ασφαλιστικά ταμεία, με την «υπεξαίρεση» των αποθεμάτων του με ομόλογα του Δημοσίου!

5. «Ανακαλύφθηκε» μόλις φοροδιαφυγή μεγάλης κλίμακας από τους έχοντες και κατέχοντες!
6. Υπήρξαν αδικαιολόγητες σπατάλες (οι οποίες συνεχίζονται βέβαια και σήμερα).

7. Υπήρξε υπερβολικά αδικαιολόγητος εξωτερικός δανεισμός.

8. Χάθηκαν περιουσίες ολόκληρες με την προτροπή των πολιτών να επενδύσουν στο χρηματιστήριο.

9. Υπήρξαν μεγάλες απώλειες εσόδων από τη λαθρεμπορία των καυσίμων (η οποία προφανώς δεν σταμάτησε!).

10. Η διαφθορά στη δημοσία διοίκηση και σε άλλους τομείς και θεσμούς είχε ακυρώσει τις λειτουργίες του κράτους, ιδιαίτερα δε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του!

11. Η ύπαρξη διαχρονικά βέβαια τεράστιας και πρωτοφανούς φορολογικής ακαταστασίας! Προφανώς όχι βέβαια με την πάταξη της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας, εφόσον οι «πληγές» αυτές ζουν και βασιλεύουν!

Τη χιονοστιβάδα αυτή, αγνοούν αυτοί που τη δημιούργησαν; Υπεύθυνοι ωστό¬σο θεωρούνται μόνο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που καταληστεύονται στην κυριολεξία για να καλύψουν όλες τις «μαύρες τρύπες» που άλλοι δημιούργησαν!

Η επιχορήγηση όμως προς τα πολιτικά κόμματα ρέει ανεμπόδιστα, παρ’ όλο που ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας είναι ορατός! Έτσι εξεδόθη η σχετική απόφαση να μοιραστούν στα κόμματα 13.504.656 ευρώ, η οποία είναι η 3η δόση για το 2011!
Η έγκριση αυτή μάλιστα δόθηκε την ίδια μέρα που ταξίδευε ο Γ. Παπανδρέου στις Κάνες, όπου γινόταν η σύνοδος των 620 όπου συνέβησαν τα γνωστά κωμικοτραγικά γεγονότα που διέσυραν περαιτέρω την πατρίδα μας.
Έτσι, σταθερός πλέον στόχος αφαίμαξης παραμένουν οι ταλαίπωροι της ελ¬ληνικής κοινωνίας, τα θύματα της ανεπάρκειας της πολιτικής ηγεσίας: οι άνερ¬γοι, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, των οποίων το εισόδημα έχει συμπιεστεί πάρα πολύ (σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις και κάτω του 50%) που διαρκώς επιβαρύνονται με τακτικές και έκτακτες εισφορές, με διάφορα τέλη ποικίλης ονομασίας, εισφορές «αλληλεγγύης» (για ποιους άραγε η αλληλεγγύη;), αυξήσεις ΦΠΑ, τελών κυκλοφορίας των οχημάτων, «χαράτσια» κ.λ.π. Αλλά το χαράτσι των κατοικιών, γιατί είναι τέλος; Ποια είναι η ανταποδοτικότητα που παρέχεται από την πολιτεία; Μήπως ο εκβιασμός, η απειλή, η φτώχεια;
Διότι η φορολογία των κατοικιών είναι πράγματι ΧΑΡΑΤΣΙ! το οποίο σημαίνει: εξαναγκαστική καταβολή αδικαιολόγητης υποχρεωτικής εισφοράς «θεσμοθετηθείσα» από τους μπέηδες στην εποχή της τουρκοκρατίας! Ακόμη το «χαράτσι» αυτό προφανώς είναι παράνομο και αντισυνταγματικό εφόσον παραβιάζονται οι διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 5 του άρθρου 4 περί ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το περιεχόμενο των οποίων, επιλέξει, έχει ως εξής:

1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου.

2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

3. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν, χωρίς διακρίσεις, στα δημοσία βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Όμως η φορομπηχτική αυτή συμπεριφορά της Πολιτείας που στην κυριολεξία λεηλατεί τους πολίτες ιθαγενείς έχει καμία σχέση με τις συνταγματικές αυτές επιταγές;
Ποια ισότητα λειτουργεί; Ή μήπως όσα εξαναγκάζονται να «εισφέρουν» οι Έλληνες πολίτες είναι ανάλογα με τις δυνάμεις τους;
Εδώ οι επιλογές της Πολιτείας φαίνεται πως έχουν αγγίξει και τα όρια της κατάργησης της Δημοκρατίας! Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, αν δεν πληρωθεί το χαράτσι αυτή ή η μείωση των συντάξεων και αποδοχών που στερούν το δικαίωμα της ζωής;
Αλλά όλη αυτή η εκβιαστική συμπεριφορά δεν αναιρεί και την παρ. 1 του Άρθρου 2 του Συντάγματος; Αναφέρεται συγκεκριμένα:

1. Ο σεβασμός και προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί, προ¬σθετά, ότι η αξία του ανθρώπου και η προστασία της είναι μια κατεύθυνση για την ερμηνεία και εφαρμογή όλων των διατάξεων του Συντάγματος που κατοχυρώνουν ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Μήπως όμως βρισκόμαστε ακόμη μπροστά σε αναστολή ορισμένων διατάξεων του Συντάγματος;
Ας δούμε όμως τι επιτάσσει η παρ 1 του Άρθρου 78 (φορολογία και δημοσιονομική διαχείριση).

1. Κανένας φόρος δεν επιβάλλεται ούτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμο που καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας και το εισόδημα, τα είδος της περιουσίας, τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή της κατηγορίας τους, στις οποίες αναφέρεται ο φόρος.

Τι έλαβαν υπόψη τους άραγε; Μήπως ότι, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της κατοικίας του, έχει μηνιαία δόση στην τράπεζα από 400 μέχρι 1000 (ή και περισσότερα) ευρώ για την εξόφληση της τοκοχρεωλυτικής δόσης του δανείου απόκτησης της κατοικίας του; Ή αγνοήθηκε και ισοπεδώθηκε στο σύνολο της κάθε σημαντική λεπτομέρεια της ανωτέρω Συνταγματικής επιταγής;

Η συνέχεια αναφέρεται στις διατάξεις του Άρθρου 106 παρ. 1 και 2.
1. Για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία του γενικού συμφέροντος, το κράτος προγραμματίζει και συντονίζει την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη όλων των τομέων της εθνικής οικονομίας. Λαμβάνει τα επιβαλλόμενα μέτρα, για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, από την ατμόσφαιρα και τα υπόγεια ή υποθαλάσσια κοιτάσματα, για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και την προαγωγή ιδίως της οικονομίας των ορεινών, νησιώτικων και παραμεθόριων περιοχών.

2. Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.
Ποιος σεβασμός και ποια φροντίδα έχει επιδειχθεί για την εφαρμογή των συνταγματικών αυτών διατάξεων; Όλα αυτά που βιώνουμε δείχνουν ότι έχουν συμβεί τα ακριβώς αντίθετα. Δηλαδή όχι μόνον έχει εκχωρηθεί ο δημόσιος πλούτος αλλά βρίσκεται σε αμφισβήτηση και η εθνική μας κυριαρχία!!!
Γι' αυτό, πριν είναι πολύ αργά, ας σταματήσουν επιτέλους τα ψέματα, οι υποκρισίες, τα προσχήματα, καθώς και οι κάθε είδους εκβιασμοί και απειλές, προς τους πολίτες για ακόμη περισσότερες θυσίες! Και γιατί ακόμη στο σπίτι του κρεμασμένου κατά τη λαϊκή παροιμία δεν μιλάνε για σχοινί. Ας αναδει¬χθούν πρώτα οι υπεύθυνοι της σημερινής κατάντιας μας, ας καταλογιστούν ευθύνες, ας επιβληθούν ανάλογες συνέπειες σε όσους καταχράστηκαν τη θέση που τους εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός Λαός, ας διεκδικηθούν τα υπεξαιρεθέντα. κι ας γίνει μια αληθινή με αλήθειες όμως και ειλικρινής ενημέρω¬ση του Ελληνικού Λαού κι ας υπάρξει η ΛΕΒΕΝΤΙΑ, να ζητηθεί δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ για τα διαπραχθέντα!

Οι ευθύνες, βέβαια, του Ελληνικού Λαού υπάρχουν στο σημείο της δια¬χρονικής ανοχής του και στην αποδοχή του εκμαυλισμού του από την εκάστοτε εξουσία η οποία συνειδητά και από του πονηρού τον αποπροσανατόλιζε από το ενδιαφέρον που σταθερά έπρεπε να έχει στην υπεράσπιση του δημο¬σίου και γενικού συμφέροντος και όχι βέβαια του ατομικού.
Ας προχωρήσουμε όμως και σε άλλες απαράδεκτες συμπεριφορές της πολιτικής ηγεσίας που δυστυχώς συνεχίζονται στην τόσο προβληματική οικονομική και κοινωνική συγκυρία
Στα διάφορα έντυπα δημοσιεύονται ειδήσεις που πραγματικά σοκάρουν. Οι Βουλευτές δεν χάνουν ούτε ευρώ! Από το εισόδημα τους, όπως αυτό προκύπτει από τον προϋπολογισμό του 2012. Συγκεκριμένα προβλέπονται 35.000.000 ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα και έξοδα κίνησης όταν για το 2011 η αντίστοιχη πίστωση ήταν 36 000.000 ευρώ.
Αναλυτικά:
- Για βουλευτικές αποζημιώσεις δίνονται 21.226.400 ευρώ όσα δηλαδή και το 2011.
- Για αποζημιώσεις βουλευτών για τη συμμετοχή τους στα τμήματα διακοπών και στις επιτροπές 2.875.000 ευρώ ενώ το 2011 ήταν 5.000.000 ευρώ, Εδώ υπάρχει μείωση 2.125.000 ευρώ.
- Επίδομα οργάνωσης γραφείου 8.146.600 ευρώ ενώ το 2011 ήταν αυξημένο κατά 39.400 ευρώ.
- Οικογενειακή παροχή, ίδια με το 2011 212.800 ευρώ.
- Έξοδα κίνησης βουλευτών, μειωμένη κατά 10.500 ευρώ σε σχέση με το 2011, 1.705.100 ευρώ.
- Εργοδοτική εισφορά Βουλευτών υπέρ Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Ο.Υ.Υ.): αυξημένη κατά 300.000 ευρώ, 850.000 ευρώ σε σχέση με το 2011.
35.016.200 ευρώ (Είναι δεδομένος ο σεβασμός στους Θεσμούς. Τα στοιχεία αυτά παρέχονται για εκτίμηση και σε σύγκριση των δυσκολιών που βιώ¬νει ο Ελληνικός Λαός).
Τώρα, αναφορικά με τα πολιτικά κόμματα, όπως προαναφέρθηκε, έχει αποδοθεί η δόση του 3ου τριμήνου 2011 χωρίς μειώσεις ή περικοπές, παρά τις κατά καιρούς επαναλαμβανόμενες δηλώσεις περί μειώσεως κατά 25%. Γιατί όμως περικοπή και όχι οριστική κατάργηση; Η σημερινή ανέχεια του Ελληνικού Λαού, η ανεργία που διαρκώς καλπάζει, οι απολύσεις στο Δημό¬σιο και ιδιωτικό τομέα, οι εφεδρείες κ.λ.π. δικαιολογούν μια ετήσια δαπάνη 4 Χ 13.504.656 = 54.015,626 ευρώ; Όταν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν περικοπή της τάξης του 50% του εισοδήματος τους; όταν υποχρεώνονται οι ευπαθείς ομάδες και οι άνεργοι να καταβάλουν το χαράτσι που τους επιβλήθηκε για το φτωχικό τους;

Παρόλα αυτά εισπράχθηκαν, πρόσφατα, από τα κόμματα τα παρακάτω ποσά.

1. ΠΑ.ΣΟ.Κ. 5.436.332,61 ευρώ

2. Ν.Δ. 4.249.890,51 ευρώ

3. Κ.Κ.Ε. 1.306.274,48 ευρώ

4. ΛΑ.Ο.Σ. 1.089.378,37 ευρώ

5. ΣΥΡΙΖΑ 972.624,83 ευρώ

6. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ 450.155,20 ευρώ

Ενώ από τα παράθυρα των T.V. και τις εφημερίδες δηλώνονταν διαρκώς πως αν δεν εκταμιευτεί η 6η δόση δεν θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις! Αυτά τα ποσά όμως «βρέθηκαν» και κανένα κόμμα δεν αποποιήθηκε την είσπραξη τους!
Πρέπει ακόμη να διευκρινιστεί ότι τα χρήματα αυτά εισπράττονται τελικά από τις Τράπεζες που χορήγησαν δάνεια στα κόμματα, τα οποία όπως φημολογείται έχουν εισπράξει, μέχρι τώρα, και όσα δικαιούνται για το έτος 2015 και μετά! Όμως, τότε θα υπάρχουν αυτά τα κόμματα με τα αυτά εκλογι¬κά ποσοστά, βάσει των οποίων γίνεται η κατανομή της επιχορήγησης;
Ποιοι χαρακτηρισμοί πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη συγκεκριμένη αυτή «επιδρομή» στα «χαράτσια» που εξαναγκάζεται να πληρώνει ο Λαός; Γιατί τόση αναλγησία, υποκρισία και έλλειψη πολιτικής ηθικής;
Γι' αυτό ορθώς επελήφθη ο αρμόδιος Εισαγγελεύς! Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

: : . . . Επιστροφή στην Προηγούμενη Σελίδα . . . : :