Άρθρα και Δημοσιεύματα του κ. Α. Τερζή

«Δημοκρατικοί» παραλογισμοί . . . και χαράτσια

Αναμφίβολα, είναι δεδομένος ο παραλογι¬σμός της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, στη λήψη των αποφάσεων της, αναφορικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης (χρέος, έλλειμμα κ.λ.π.). Εξίσου βέβαια εξωφρενικές κρίνονται και οι επιλογές στην εφαρμογή των «θεσμοθετημένων» εισπρακτικών μέχρι σήμερα μέτρων, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι «απαιτήσεις» των δανειστών (διάβαζε τοκογλύφων) μας. Έτσι, οι απειλές και η τρομοκρατία προς τους συνεπείς και νομιμόφρονες πολίτες, είναι πάγιες πλέον και διαρκώς αυξανόμενες, ενώ ο συνειδητό, μεθοδευμένος αυτός πανικός ως επιλογή, φαίνεται πως εξυπηρετεί τους στόχους του κυβερνητικού χώρου, είτε πρόκειται για μονοκομματικό ή πολυκομματικό κυβερνητικό σχήμα.

 

"Μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία της χώρας"

Επιθυμώ να διαβεβαιώσω εξ αρχής ότι έχω πλήρη συνείδηση του κειμένου που ακολουθεί που φέρει ως τίτλο "Μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία της χώρας!". Εξάλλου, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς αυτούς, του μέσου Έλληνα πολίτη, γνωστοποίησα - από τη στήλη αυτή - σε συνεχόμενα κείμενα (από το καλοκαίρι του έτους 2008), προειδοποιώντας για τα επερχόμενα. Δεν μονοπωλώ, τις όποιες προβλέψεις ή εξελίξεις, όμως δικαιούμαι να αμφισβητώ την ειλικρίνεια της πολιτικής ηγεσίας η οποία (τα τελευταία μάλιστα χρόνια) σχεδιασμένα και προκλητικά εξαπατά τον Ελληνικό Λαό - ιδιαίτερα μάλιστα οι κυβερνητικοί πολιτικοί σχηματισμοί - με εκβιασμούς, απειλές και τρομοκρατικές επιλογές προκειμένου να τον αποτρέψουν από δυναμικές διαμαρτυρίες!

 

"Μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία της χώρας"

Οι τελευταίες πολιτικές και κομματικές εξελίξεις και λοιπές "διεργασίες" δικαιώνουν απολύτως τις εκτιμήσεις μας, χωρίς όμως συνέπειες για το δράστη ή τους δράστες. Ωστόσο, σήμερα, η χώρα μας βρίσκεται μετέωρη, στη διάθεση των δανειστών της - ληστών, που έχουν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα που αγόρασαν στο 30% έως 40% της αξίας τους και αρνούνται να συμφωνήσουν με τους προτεινόμενους όρους του PSI! Πως προέκυψαν οι "δανειστές" αυτοί και ποιοι τους εξέθρεψαν; Είναι δυνατόν η ενωμένη αυτή Ευρώπη να ανέχεται ή να υποθάλπει παρόμοιους ληστρικούς μηχανισμούς που εκβιάζουν Λαούς και Έθνη;

 

«Κανένας δεν δικαιούται να απαιτεί από τους άλλους όταν δεν τους παρέχει τη δυνατότητα της ζωής»!

Τα σοφά αυτά λόγια έχουν σήμερα ξεχωριστή βαρύτητα αλλά και επικαιρότητα. Ταυτόχρονα όμως στέλνουν κι ένα ηχηρό μήνυμα σ’ αυτούς που διαχειρίζονται τη ζωή μας, σ’ αυτούς που αναθέσαμε (εφόσον μας τα ζήτησαν υποσχόμενοι) την προστασία της αξιοπρέπειας του Ελληνικού έθνους, την εξασφάλιση της ακεραιότητας της πατρίδας μας κι ενός καλύτερου μέλλοντος για το Λαό και τη χώρα. Κι ενώ οι αιματηρές θυσίες των πολιτών συνεχίζονται σχεδόν 2,5 χρόνια, οι κυβερνήσεις (της αυτής χρονικής περιόδου) δείχνουν με τη συμπεριφορά τους πλήρη αναλγησία, εφόσον δεν μπορούν λογικά να εξηγηθούν αποφάσεις, συμπεριφορές και πράξεις.